Mehet a szex, de csak Bibliával

Kentucky egyik törvényalkotójának elege lett abból, hogy a szövetségi állam kormányzata folyton beavatkozik a nők életébe, és úgy döntött, hogy megfordítja a felállást. A merevedési zavarok kezeléséhez szükséges szerek kiadását szigorítaná.

A louisville-i demokrata képviselő asszony, Mary Lou Marzian benyújtott egy törvénytervezetet, amelynek értelmében a merevedési zavarokkal küzdő férfiaknak egy sor megalázó hercehurcán kellene átesniük, hogy megkaphassák a szexuális teljesítményüket javító szereket. Például kétszer el kellene menniük orvoshoz, és jegyzeteket kellene hozniuk a feleségüktől – írja a Washington Post.

„Saját maguktól szeretném megvédeni ezeket a férfiakat. Ez a családi értékekről szól!" – magyarázta az egyébként ápoló nővér végzettséggel rendelkező Marzian.

Mazian elmondta, hogy a tervezet értelmében a Viagrát, Tadalafilt, Vardenafilt vagy Avanafilt igénylőnek „kezét a Biblián tartva” meg kell esküdnie, hogy a vényre kapható, merevedési zavarok gyógyítására alkalmas szereket kizárólag akkor használja, amikor az aktuális házastársával él szexuális életet.

„Elgondolkodtam rajta, hogy esne ezeknek a férfiaknak, ha a kormány beavatkozna a személyes orvosi döntéseikbe" – indokolta a képviselő asszony.

Marzian egy héttel azután nyújtotta be a javaslatot, hogy Matt Bevin republikánus párti kormányzó aláírt egy törvényt, amely alapján a nők kötelesek a művi terhesség-megszakítás előtt legalább 24 órával konzultálni egy orvossal. Ezt a jogszabályt 92 igen szavazattal fogadták el január 28-án. Marzian egyike volt annak a három képviselőnek, akik ellenezték a javaslatot.

Az abortuszhoz való jogot támogató képviselőnő azzal érvelt, hogy a kormánynak nem kellene beleavatkoznia az emberek személyes egészségügyi döntéseibe. Elmondta, hogy emellett képviselőtársai erkölcsi értékei is inspirálták.

„Itt a Kentucky közgyűlésben mindenki nagyon családiérték-centrikus. Ez alatt természetesen keresztény családi értékeket értünk. Ezért is foglaltam bele a tabletták használatáról szóló szabályozásba, hogy kizárólag házastársi kapcsolatban használható" – magyarázza Marzian.

Marzian elismerte, hogy a tervezete inkább szimbolikus jelentőséggel bír, és nem várja, hogy sokan támogatják majd. Ezzel azonban nincs vége a képviselőnő provokatív javaslatainak. Azt tervezi, hogy benyújt egy javaslatot, hogy mielőtt valaki fegyvert vásárolna, konzultáljon a fegyveres erőszak egy áldozatával.

„Csak biztos akarok benne lenni, hogy a kormány ügyel a biztonságra” – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.