Megy a találgatás: hogyan halt meg Amy Winehouse?

Egyes brit sajtóértesülések szerint a szombaton elhunyt énekesnő, Amy Winehouse talán szándékosan adagolta túl magát, máshol viszont azt írják: a rendőrség nem talált nála drogokat. Megy a találgatás, de hivatalos állásfoglalás még nincs.

A Sunday Mirror úgy tudja, Amy Winehouse-t szerelmi bánat taszította újra a kemény drogok világába. Az énekesnő állítólag fülig szerelmes volt Reg Traviss rendezőbe, akivel hónapokig jártak, ám a férfi nem tudta sokáig tolerálni barátnője kicsapongó életmódját, és elhagyta. A soul-díva, aki a férfi kedvéért több-kevesebb sikerrel megpróbált jó útra térni, a szakítás után teljesen összeomlott. Az utolsó nagy veszekedést állítólag az váltotta ki, hogy Traviss fültanúja volt, amint barátnője a volt férjével, Blake Fielder-Civillel beszél telefonon – aki mellesleg épp rablásért és illegális fegyverhasználatért ül börtönben.

A nyilatkozó barátok közt nincs egyetértés abban, hogy milyen szer okozta Amy halálát: van, aki alkohollal együtt fogyasztott, rossz minőségű ecstasy tablettát emleget, mások szerint a szokásos heroin adagját lépte túl.

A túladagolás lehetőségét az énekesnő családja cáfolja, és a legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun is úgy tudja: a rendőrség nem talált sem drogokat, sem fogyasztásra utaló eszközöket a lakásában. Bár a toxikológiai véleményre még heteket kell majd várni, felröppent a hír, miszerint az énekesnő épp a halálát megelőző napon esett át orvosi vizsgálaton, állapotát pedig kielégítőnek találták. 

Chris Goodman, Amy Winehouse PR-ügynöke a The Sunnak azt nyilatkozta, hogy halálának napján csak a biztonsági őr tartózkodott az énekesnővel annak észak-londoni lakásában. Szombat délelőtt Amy lefeküdt aludni, és az őr csak késő délután vette észre, hogy már nem lélegzik. A lap forrása szerint Winehouse akár már hat órája is halott lehetett akkor.

Az öt grammy-díjas Amy Winehouse-t sokan generációja egyik legnagyobb brit művészének tartották és tartják még ma is, annak ellenére, hogy rövid élete és pályafutása alatt csupán két lemezt adott ki. 2006-ban még óriási reménységnek számított, nagy karriert jósoltak neki, ám az utóbbi években már szinte csak züllött életmódjával, ápolatlan megjelenésével és zűrös magánéletével hívta fel magára a figyelmet. Drog és alkohol problémái, étkezési zavarai közismertek (és láthatóak) voltak, ám azt kevesebben tudják, hogy 2008-ban súlyos tüdőtágulást állapítottak meg nála. Az orvosok már akkor figyelmeztették, hogy hagyjon fel a hedonista életmóddal, különben meg fog halni.

A megemlékezés virágai és a sztár mindennapi kellékei...
Flowers and tributes are seen outside the home of Amy Winehouse in London July 24, 2011. Winehouse, one of the most talented singers of her generation whose hit song "Rehab" summed up her struggles with addiction, died in London on July 23 at the age of 27. REUTERS/Stefan Wermuth (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT OBITUARY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.