Csúnyán átvágták az ételkritikusokat: fine dining helyett McDonald's

Abban mindenki egyetért, hogy a gyorséttermek remekei nem éppen a gasztronómia csúcsát képviselik. Két holland srác azonban úgy döntött, megpróbálkozik a lehetetlennel: vettek egy hamburgert, feldarabolták, dizájner falatokat gyártottak belőlük, amelyeket aztán elvittek egy neves ételkiállításra.

Ha valamiről az emberek úgy tudják, hogy organikus, azt feltétel nélkül el is hiszik. Ez a tanulsága annak a rövid és vicces videónak, amit a Lifehunter YouTube-csatorna két arca, Sasha és Cedrique készített.

A két holland fiatalember a Benelux-országok legnagyobb gasztro-rendezvényén, az éves houteni ételkiállításon űzött gúnyt az ételkritikusokból, akik köztudottan nem rajonganak a gyorséttermi kajákért. A fiúk saját készítésű csemegéit egészséges alternatívaként kínálták és a falatkák az ítészek többségének el is nyerték a tetszését - írja a The Independent. A kifinomult ízlésű kritikusoknak fogalmuk sem volt, hogy valójában miből is készültek a finomságok, de a „Nagyon finom!” „Igazán ízletes!” és a többi hasonló felkiáltás tanúsága szerint sikerült átverni őket.

A gasztrosznobéria leleplezésére a koronát egyébként a sárgadinnyés kóstoló utáni hamburger tette  fel. Sasha és Cedrique azonban nem elégedett meg annyival, hogy mekis kaját etet a gyanútlan kritikusokkal. Nem átallották megkérdezni tőlük, hogy szerintük mi a legnagyobb különbség az étteremlánc hamburgerei és az ő „organikus gyorsételük” között. „Sokkal jobb az íze, és a tény, hogy ez organikus, csak még jobb” - áradozott egy fiatal lány, és ugyanez volt a véleménye három másik embernek is.

A videón azonban látszik a csel: a tipikus amouse bouche-falatkákat egy az egyben a McDonald'sból szervírozták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.