Megvendégelték a biciklivel munkába igyekvőket

A Magyar Kerékpárosklub 200 aktivistája kakaóscsigával és üdítővel kínálta meg a bicikistákat az ország több pontján ma reggel, a Bringázz a munkába (Bam!) kampány félidejénél.

A Föld napján, április 22-én kezdődött kampányra eddig csaknem 2000 vállalat regisztrált. A cégek 7000 dolgozója eddig 750 ezer kilométert tekert kerékpárján, így 140 tonna szén-dioxid-kibocsátástól óvta meg a légkört. Ezek a félidős eredmények már majdnem elérik a tavaly őszi kampány végeredményét - mutatott rá az évről évre javuló eredményekre László János, a Magyar Kerékpárosklub vezetője.

Finom reggeli várta a kerékpárosokat
Bringázz a munkába! - Bam! bringás reggeli a Magyar Kerékpárosklub szervezésében a Batthyány téren. 2013.05.09. Fotó: Móricz Simon

A Batthyány téri központi helyszínen Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta: az elmúlt két évben összesen 66 milliárd forintot fordítottak országszerte kerékpáros projektekre, és 2007 óta csaknem 2000 kilométer bicikliút épült.

László János az MTI-nek elmondta: a kerékpározást népszerűsítő kampányoknak köszönhetően Magyarországon évente 40-50 százalékkal nő a biciklis forgalom, a Gellért téren például egy-egy melegebb napon húszezren tekernek keresztül. Hozzátette azonban, hogy a megfelelő kerékpáros infrastruktúra kialakításáért még nagyon sokat kell dolgozni, hiszen például az országban lévő összesen 4000 kilométernyi kerékpárút fele használhatatlan állapotban van, és többek között számos új út kialakítására is szükség lenne.

A Bringázz a munkába! kampányt négy évvel ezelőtt a kerékpározás népszerűsítésére hívta életre a Magyar Kerékpárosklub. A játék során a részvevők egy online naptárba gyűjthetik letekert kilométereiket és ha április 22-e és május 25-e között legalább nyolc alkalommal kerékpárral mennek munkahelyükre vagy bárhova a városban, és ezt rögzítik a rendszerben, a kampány végén értékes díjakat nyerhetnek.

A május 25-én záruló Bam! programhoz még most is lehet csatlakozni vállalatoknak, iskoláknak, civil közösségeknek és egyéni bringásoknak egyaránt.

Reggelivel csütörtökön Budapesten a Batthyány téren, a Szentlélek téren, Újpest-Városkapunál, a bazilikánál, a Kálvin téren, a Népligetnél, a Gellért téren, a Lehel csarnoknál, a Béke téren, a Jászai Mari téren, a Városligetben és Kispesten az Europark előtt várták a két keréken közlekedőket, uzsonnát pedig 17 órától osztanak a BME főépülete előtt, a Műegyetem rakparton. A vidéki városok közül Debrecen, Érd, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Püspökladány, Sopron, Szeged, Tapolca és Veszprém csatlakozott az akcióhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.