Megvan a négyszeresen amputált úszó kerekesszéke

Egy busz sofőrje találta meg egy parkolóban Philippe Croizon, a négyszeresen amputált francia sportoló kerekesszékét.

"Hatalmas megkönnyebbülés...Minden jó, ha a vége jó" - idézi a The Guardian a 45 éves férfit. A brit lapnak elmondta, egy buszsofőr hívta fel a minap, hogy egy parkolóban találta meg a 24 ezer eurós, speciális tolószéket, és azonnal a rendőrségre sietett vele.

Philippe Croizon 2012-ben úszva kötött össze öt kontinenst
DATE IMPORTED:January 10, 2013French athlete Philippe Croizon whose arms and legs were amputated after an electric shock accident in March 1994, waits next to a 33 metre (36 yard) deep pool, the world's deepest pool built to train professional divers, at Nemo33 diving centre in Brussels January 10, 2013. Croizon, who swam with adapted prostheses that had fins attached, broke a world record and became the first disabled person to dive to 33 metres, according to the organisers. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM - Tags: SOCIETY SPORT DIVING)

Croizon csütörtökön reggel keresi majd fel a dieppe-i rendőrörsöt, és ismét birtokba veszi a  Permobile X850-es modellt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Croizon a hétvégét a barátaival töltötte Dieppe-ben, kerekesszékét egy lezárt utánfutóban hagyta, reggelre pedig ellopták. 

A négyszeresen amputált úszó a sajtóhoz fordult, hogy segítséget kérjen. Mint mondja, felvette vele a kapcsolatot a francia miniszterelnök, Jean-Marc Ayrault, valamint sokan mások, akik segíteni szerettek volna a kerekesszék megtalálásában.

"Gondoljunk azon mozgássérült barátaimra, akik tolószék nélkül küzdenek. Róluk sem feledkezzünk meg!" - írta Twitteren Croizon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.