Megvan a brit hercegkisasszony neve

Charlotte Elizabeth Diana a név, amelyre egy egész ország várt lélegzetvisszafojtva napok óta.
Fotó: Reuters

Kompromisszumos megoldás született a brit királyi család újszülött tagja nevének kérdésében. Diana hercegnő, II. Erzsébet és Charles herceg nevének női változatát, - ami egyben a nagynéni, Pippa Middleton középső neve is - választotta Kate és William.

Bár semmilyen protokoll nincs arra nézve, hogy az uralkodóval egyeztetni kell az új családtag nevét, és maga II. Erzsébet is azt mondta, hogy nem várja ezt el, a szülők mégis először a királynőnek árulták el döntésüket.

A fogadóirodáknál hetekig az Alice számított a favoritnak, az utóbbi napokban azonban a Charlotte is nagy népszerűségnek örvendett. Az elmúlt két napban húszezren fogadtak - volt, aki hat számjegyű összeggel - a kicsi nevére. Többen, mint ahányan a hamarosan esedékes választások eredményét tippelték meg.

Az egyik fogadóiroda szóvivője arról panaszkodott, hogy több százezer fontot fizettek már ki azoknak, akik eltalálták, hogy a királyi bébi lány lesz, így nagyon drukkoltak, hogy Kate és William ne a három, legtöbbek által tippelt név közül válasszon.

A hercegi pár tudatosan a nyilvánosságtól távol neveli gyerekeit. A család ma norfolki birtokukra, Anmer Hallba utazott. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.