Megvadult elefánt taposott halálra egy skót férfit

A baleset a thaiföldi Szamuj-szigeten történt, ahol a turistát levetette a hátáról, majd agyontaposta az állat - közölte kedden a thaiföldi rendőrség. A férfinak műlába volt, valószínűleg ezért nem tudott elmenekülni a dühöngő elefánt elől.

A 36 éves férfi egy elefánttúrán vett részt kamaszkorú lányával a népszerű üdülőszigeten. A lány és az elefánthajcsár kisebb sérülésekkel túlélte az esetet - írja a MTI információra hivatkozva a hvg.hu

Az állat az MTI megfogalmazása szerint feltehetően tesztoszteronrohamában vadult meg, amely évente egyszer hatalmába keríti a hím elefántokat. A Wildlife Friends of Thailand természetvédő szervezet szerint a turistaiparban egyáltalán nem szabadna hím elefántokat dolgoztatni.

A szervezet adatai szerint az elmúlt néhány hónapban hat halálos incidens történt elefántokkal Thaiföldön: volt, hogy az elefánt saját vezetőjét ölte meg, egy másik alkalommal pedig egy strandoló férfit taposott szintén halálra egy állat.

A thaiföldi kormány szerdán vitatja meg állatvédő szervezetekkel, miként lehetne jobban bánni a turistaiparban foglalkoztatott elefántokkal. A délkelet-ázsiai országban 4000 szelídített elefánt él, vadon csak 2500.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.