Megtarthatja az aranyrudat a becsületes kamaszlány

Szakértők szerint nem a nácik elveszett aranyának egy részét találta meg egy németországi tóban az a kamaszlány, aki még a nyáron hozott felszínre egy 500 grammos aranytömböt, így lehet, hogy a megtaláló meg is tarthatja a kincset.

A 16 éves nyaraló lány még tavaly augusztusban vette észre a csillogó tárgyat a Königssee mélyén. A becsületes megtaláló a kincset átadta a rendőrségnek, s miután az aranyrudat megvizsgálták, szakértők megállapították, hogy az nem a második világháború idejéről származik, és valószínűleg semmi köze a nácikhoz.

A feltételezés alapja az volt, hogy a tó nem messze fekszik Adolf Hitler egykori obersalzbergi menedékétől.

Az aranyrúdba a Degussa öntöde neve volt beleütve, de a sorszámot eltávolították róla. A környék tüzetes átvizsgálása után a rendőrség nem is talált belőle többet.

Az Essenből származó lány, aki megtalálta a kincset, a napokban veheti át az aranyrudat, ha igényt tart rá. Személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, és nem adott interjút senkinek.

Günther Adolph helyi rendőrbiztos már nyilvánosan méltatta a lányt és családját becsületességükért, és szeretné személyesen is megköszönni nekik példamutató magatartásukat – írja a The Mirror.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.