Megtámadtak egy magyar családot Belfastban

Megtámadtak egy magyar családot Belfastban hétfőn este. A rendőrség szerint rasszista támadás történt, egy férfit és egy nőt gyanúsítanak az ügyben.

A magyar család otthon volt Broom utcai otthonukban, amikor valaki kívülről betörte az ablakokat. Egyikük sem sérült meg – írja a Belfast Telegraph-ra hivatkozva a Hvg.hu.

A ház ablakát azóta bedeszkázták, az ott lakó nő pedig nem mer ajtót nyitni, az ír lap tudósítójával a levélbedobó nyíláson keresztül beszélt. 

A szomszédaik megdöbbentek a történteken, mint mondták, ritkán fordul elő ilyesmi Belfast Woodwale nevű városrészében. A nevük elhallgatását kérő környékbeliek hangsúlyozták, hogy ők elítélik a rasszista indíttatású bűncselekményeket. Az egyik nő a támadás után maszkos, baseballütős embereket látott elsétálni a helyszínről.

A rendőrség szóvivője az ír lap riporterének elmondta, hogy egy 50 éves nőt és egy 34 éves férfit letartóztattak az esettel kapcsolatban, és hogy rasszista bűncselekményként kezelik az ügyet.

Az észak-ír Demokratikus Uniós Párt helyi képviselője, Brian Kingston is felkereste a családot, őt sem engedték be, az ajtón keresztül beszéltek vele. Támogatásáról biztosította a magyarokat, hangsúlyozta, hogy ő maga is elítéli a rasszista támadást, és hogy reméli, hogy a történtek után a család itt marad, nem költözik el. „Biztosítottam őket, hogy azok, akik a támadásért felelősek, nem a helyiek nézeteit képviselik, és hogy, reméljük, hogy itt maradnak a környéken” – mondta Kingston.

A Progresszív Unionista Párt vezetője, Billy Hutchinson is támogatásáról biztosította a magyar családot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.