Megtalálták az erdőben elveszett autista kisfiút

A rendőrökből és civilekből álló kutatócsoportnak három óra alatt sikerült megtalálnia a Hollóháza menti rengetegben eltűnt gyereket.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság ügyeletére augusztus 9-én a délutáni órákban nem sokkal három óra előtt érkezett bejelentés, hogy Hollóházánál a kéktúraútvonalon eltűnt egy nyolcéves budapesti kisfiú. Az autista gyermek szüleivel indult túrázni Nagy-Milic felé, azonban az édesanyja és csapata, illetve az édesapa és a vele tartók idővel talán száz méterre eltávolodtak egymástól. A kisfiú pedig elölről hátra indult, hogy édesanyjával tegye meg a hátralévő etapot – írta közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A bejelentést követően a rendőrökből, polgárőrökből, természetvédelmi őrökből és a polgármesteri hivatal által verbuvált önkéntesekből álló kutatócsoport módszeresen megkezdte az adott terület átfésülését. A csapatot sürgette, hogy az erdőben a délutánt gyorsabban váltja az esti sötétség, ami tovább nehezítette volna a sajátságos hegyvidéki terepviszonyok mellett a keresést. A kitartó munka végül szerencsére hamar meghozta az eredményt, este hat óra előtt Marcit a rendőrök átadták szüleinek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.