Tasnádit kiengedték az előzetesből

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben szerdán.

A Fővárosi Bíróság sajtó- és nemzetközi kapcsolatok osztálya azt közölte az MTI-vel: a végzést a "T. Péter" ellen önbíráskodás és más bűncselekmények miatt folyó per szerdai tárgyalási napján rendelték el. A lakhelyelhagyási tilalom az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tart.

Az indoklás szerint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, de ennek foka már nem olyan mértékű, hogy azt csak az előzetes letartóztatással lehessen kiküszöbölni. A bíróság egyúttal előírta azt is, hogy a férfi heti két alkalommal köteles a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon jelentkezni, és Budapest területét engedély nélkül nem hagyhatja el.

A végzés az ügyészi fellebbezésre tekintettel nem jogerős - áll a közleményben.

Az ügyészség egyebek mellett egyrendbeli önbíráskodás bűntettének kísérletével, egyrendbeli önbíráskodás bűntettével, valamint jelentős értékre elkövetett rablás bűntettével vádolja Tasnádi Pétert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.