Megszüntették a garázdaság miatti eljárást az egri jobbikos képviselő ellen

Nem követett el garázdaságot Sneider Tamás jobbikos egri önkormányzati képviselő az Egri Városi Bíróság szerint, ezért megszüntették az ellene indult szabálysértési eljárást - közölte hétfőn a HEOL.hu Heves megyei hírportál.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője még januárban tájékoztatta az MTI-t arról, hogy garázdaság  szabálysértése miatt feljelentést tett az egri rendőrkapitányság az  illetékes bíróságon Sneider Tamás, a Jobbik egri elnöke, helyi  önkormányzati képviselő ellen.

Sneider Tamást a Heves Megyei Közgyűlés október 31-i ülésén  tanúsított magatartása miatt jelentették fel - mondta akkor Soltész  Bálint.

Az ülésen egyébként az egri kórház vagyonkezelői jogának átadása  volt a fő téma. Ennek kapcsán dulakodás alakult ki a "kórházvédők"  és az ülés rendjéért felelős biztonsági őrök között. Ennek nyomán  Sneider Tamást kivezették a teremből.

A bíróság hétfőn azt követően döntött az eljárás  megszüntetéséről, hogy megtekintett több, az ülésről készült  videofelvételt. A rendőrség, illetve egy helyi televízió, az Agria  TV felvételeit - olvasható a HEOL-on.
Korábban egyébként Szeleczki János, Eger fideszes  alpolgármestere is védelmébe vette a jobbikos városatyát, egyben az  egri kórházvédők megfélemlítésének szándékát gyanította a  feljelentés hátterében.

Szeleczki János az MTI-hez január 10-én eljuttatott  közleményében azt írta: mindenki számára látható volt az Agria TV  közvetítésében, hogy az október 31-ei megyei közgyűlésen mi történt  valójában: Sneider Tamás nem bántott senkit, "nem törte át a  kordont, viszont a biztonsági őrök földre teperték".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.