Gólyatábori erőszak: már nem gyanús az ügyvéd

Megszüntette az ügyészség a bűnpártolás kísérletének gyanújával indított nyomozást Jegesy Andrással, a gólyatábori erőszaktevőként elhíresült K. Sándor Szilárd korábbi védőjével szemben.
„A nyomozás adatai szerint nem állapítható meg bűncselekmény" – rögzítette a nyomozást megszüntető határozatában az ügyészség bő egy hónappal az után, hogy a Fonyódi Rendőrkapitányságon bűnpártolás kísérletének gyanúsítottjaként hallgatták ki Jegesy Andrást. Tették ezt négy hónappal a gólyatábori szexuális erőszak miatti botrány kirobbanása és a K. Sándor Szilárd elleni nyomozás kezdete után.

Mint megírtuk, a tavaly augusztus 30-án hajnalban az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának a fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszak gyanúsítottjaként őrizetbe vett, a gólyatáborban egyébként meghívott fotósként résztvevő, korábban hasonló cselekményeket már elkövetett – erről a tábort szervező Hallgatói Önkormányzat vezetői is tudtak – K. Sándor Szilárd ügyvédjét négy hónappal az eljárás megindítása után hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrég. Egyidejűleg ki is zárták az ügyből, azaz K. Sándor Szilárdnak új védő után kellett néznie.

A rendőrség máig nem adott magyarázatot arra, miért csak négy hónappal K. meggyanúsítása után vették elő az ügyvédjét, és arra sem, mi módon követte el a bűnpártolás kísérletét. Kiszivárgott hírek szerint valaki azt állította róla, hogy bizonyítékokat akart eltüntetni K. Sándor Szilárdnak a gólyatáborban hagyott holmijai közül.

Ez a „vád" már akkor is furcsán hatott. Elvégre Jegesy csak a rendőrség után nézhette át K. holmijait, azt pedig nem feltételezhetjük, hogy a rendőrség slendrián munkát végzett volna és nem foglalt le mindent, amit bizonyítékként felhasználhat K. ügyében. A védőt az után kérte meg K. családja, hogy hozza el a gólyatáborból a fotós dolgait, hogy ezt a rendőrség engedélyezte.

Hörich Ferenc ügyvéd, Jegesy védője lapunknak azt mondta: ő a kezdetektől biztos volt abban, hogy kollégája és védence nem követte el a terhére rótt bűncselekményt. Egy védőnek joga és kötelessége a mentő körülmények és bizonyítékok feltárása. Ennek érdekében maga is gyűjthet adatokat, kérdezősködhet.

Az ügyészség nyomozást megszüntető határozatából világosan kiderült, mondta Hörich, a Jegesynek, az ő ügyvédi irodájának és családjának is sok kellemetlenséget okozó eljárás zavaros vallomásokon, ellentmondásos bizonyítékokon alapult, már ha bizonyítéknak lehet nevezni a nyomozóhatóság által összerakott anyagot.

A határozat még nem jogerős, bár abból világosan kitetszik, hogy az ügyészség a nyomozás esetleges folytatásáról sem remél olyan adatokat, amelyek alapján folytatni lehetne az eljárást Jegesy ellen.

K. Sándor Szilárd ellen a múlt héten emelt vádat az ügyészség.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.