Megszűnt a veszélyhelyzet a bajai középületekben

Megszűnt a veszélyhelyzet miatti zárlat Baján, ahol korábban kiürítettek egy középiskolát, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) helyi épületét, mert a közelükben második világháborús gránátot találtak - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-t.

Mihályné Bornemisza Eleonóra elmondta: a tűzszerészek elszállították a robbanótestet, amelyet az egykori Vaskúti úti laktanya területén semmisítenek meg.

A robbanótestre a Bányai Júlia szakképző iskola és az adóhatóság közös kerítésének felújításakor bukkantak a kivitelezők. A helyszínt ötven méter sugarú körben elkerítették, és folyamatosan őrizték a tűzszerészek kiérkezéséig - közölte a szóvivő. Hozzátette: a két épületből összesen hatszáz embert - zömmel diákot - kísértek biztonságos távolságba.

A veszélyhelyzet miatti zárlat feloldása után a NAV-osok visszatérhettek munkahelyükre. Az MTI úgy tudja, hogy az iskola csütörtökre tanítási szünetet rendelt el, és hazaküldte tanulóit.

Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje tudatta: a földmunkák közben felszínre került, mintegy 25 centiméter hosszú, 5 centiméter átmérőjű, félkilós, erősen korrodált fémdarabot második világháborús szovjet aknavető gránátként azonosították. Közölte: a szakemberek megállapították, hogy kilőtt, már hatástalan gránátról van szó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.