Megszületett Katalin és Vilmos második gyermeke

Kislánynak adott életet szombaton a cambridge-i hercegnő. 

Az újszülött 3700 grammal jött a világra londoni idő szerint délelőtt 8 óra 34 perckor. A baba – aki a negyedik a trónöröklési sorban – és édesanyja is jól van – adta hírül a Kensington-palota. A szülésnél  – írja a Daily Mail – Vilmos herceg is jelen volt. Vilmos és Katalin most született második gyermeke II. Erzsébet királynő ötödik dédunokája.

A kisded nevére fogadni is lehet
A kisded nevére fogadni is lehet
Neil Hall / Reuters

A Kensington-palota háromórás késleltetéssel közölte a hírt, a protokoll alapján először ugyanis a 89 esztendős dédnagymamát, II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették. 

Katalin a hagyományoknak megfelelően az észak-londoni Paddington patinás kórházának, a St. Mary'snek a Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozta világra a második gyermekét. A férje vitte be autóval. A hercegi pár első gyermeke, György is ebben a kórházban született 2013-ban.

Az újszülött nem valószínű, hogy valaha is királynő lesz, mivel negyedik a brit trónutódlási sorban. A gyermek nagybátyját, Harry herceget utasítja maga mögé a trónöröklési sorrendben. 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.