Drogbabák: megszólalt az egyik törökszentmiklósi kismama

Fátyol Mónika egyike volt annak az öt személynek, akiket egy törökszentmiklósi buliból szállítottak eszméletlen állapotban kórházba a múlt hétvégén. A nő rokonaival együtt veszélyes pszichoaktív drogot fogyasztott. Mónika állítja, nem szándékosan szedte be a szert.

A törökszentmiklósi nő a TV2 Tények című hírműsorában azt mondta, semmi mást nem tud felidézni a bulin történtekről, csak azt, hogy belekortyolt egy pohár kólába, aztán már a kórházban ébredt.

A nő egyike volt annak a két kismamának, akiken sürgős császármetszést kellett végrehajtani. Babáját azóta is súlyos állapotban kezelik a fővárosban, akárcsak a másik csecsemőt (a babákról vasárnap az RTL Klub híradója azt állította, hogy meghaltak, de hétfőre kiderült, hogy mind a ketten életben maradtak). A nő saját felelősségére hagyta el a kórházat, hogy másik gyermekét láthassa, mert a kicsi nem lehetett bent vele.

Mónika a Tényeknek azt mondta, sosem drogozott, most sem akart. A buliban az italok poharakba ki voltak öntve, ő pedig abban a hiszemben kortyolt bele az egyikbe, hogy csak kóla van benne „valamilyen itallal”. Ekkor jött a képszakadás.

A Semmelweis Egyetem az édesanya kérésére közleményben adott hírt a babák állapotáról. Eszerint a törökszentmiklósi dizájner drogügyben érintett, 35. héten világra hozott csecsemő állapota jelentősen javult, ezért - hogy közelebb legyen szüleihez, január 4-én visszakerült Szolnokra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház gyermekosztályára. Arra is van esélye, hogy hosszú távon csak minimális károsodások maradjanak vissza, de akár a teljes gyógyulás is elképzelhető.

A másik, a 38. héten világra segített csecsemőt továbbra is a Semmelweis Egyetemen ápolják. Az ő állapota súlyos, de stabil.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.