Megszabadította autóját a kerékbilincstől - elkapták

Rendőrségi segítséggel elfogtak a fővárosi közterület-felügyelők egy autóst, aki a szabálytalan parkolás miatt az autójára tett kerékbilincset leszerelte és megpróbált elmenekülni a helyszínről.

A közterület-felügyelők a XIV. kerületben ellenőriztek, amikor felfigyeltek a Hermina úton egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen szabálytalanul parkoló járműre - ismertette az esetet a Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője, Janocsek Ferenc. A szabálytalanul parkoló autóra kerékbilincset helyeztek fel. A közterület-felügyelet egy másik egysége azonban nem sokkal később szemtanúja volt annak, ahogy a gépjármű tulajdonosa a bilincs eltávolításán ügyködik.

Próbálkozása sikerrel járt, mert a - legkevésbé sem mozgáskorlátozott sofőr - a felügyelőket meglátva autójába pattant és megpróbált elhajtani a helyszínről. A közterület-felügyelők szolgálati gépkocsijukkal megakadályozták a járművezetőt a helyszín elhagyásában, és segítséget kértek a közeli  rendőrjárőrtől.

A rendőri igazoltatást követően a kerékbilincs is előkerült a csomagtartóból; a járművezető ellen eljárás indult.

A szóvivő emlékeztetett rá: tavaly 69 esetben szerelték le önkényesen a kerékbilincset. Mint írta, a kerékbilincs eltulajdonítása bűncselekmény, mivel annak értéke meghaladja a 20  ezer forintot. Ha megkerül a bilincs, rongálás vétsége miatt indul eljárás.

A közterület-felügyelet minden hasonló esetben feljelentést tesz az elkövetők felelősségre vonása érdekében - hangsúlyozta a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.