Mégsem jelentik fel a trollkirály Szalai Ádámot

Mégsem tesz jogi lépéseket a Bors a nem focista Szalai Ádámmal szemben, aki a focista Szalai helyett nyilatkozott a lapnak Iszak Eszterrel kapcsolatos érzelmeiről. Jobb ötletük támadt.

Külsős szerzőnek kérte fel a Bors azt az egyébként szerzői jogi irodában dolgozó Szalai Ádámot, aki széttrollkodta a lap keddi címlap sztoriját.

Szalait a válogatott labdarúgó Szalai Ádám helyett véletlenül találták meg e-mailben és megkérdezték tőle, milyen a kapcsolata Iszak Eszterrel, aki öt év együtt járás és egy eljegyzés után szakított a popzenész Dobrády Ákossal. A Bors ugyanis úgy tudja, hogy a műsorvezető nő most a focistával találkozgat.

Szalai nem jött zavarba, inkább válaszolt a kérdésekre, de úgy, hogy abba jogilag nem lehet belekötni. Nem hazudott ugyanis, amikor azt mondta: Nem találkozott Eszterrel, amikor még együtt volt Ákossal.

Azt persze nem közölte, hogy ő nem a focista Szalai, igaz, a lap munkatársa sem kérdezte meg tőle.

„Ha engem kérdeznek, akkor én fogok válaszolni. Ennyi a lényeg" – mondta a Mokka ma reggeli adásában Szalai, aki állítása szerint alaposan végig gondolta, milyen is a viszonya Iszak Eszterrel és Dobrády Ákossal. – „Megírtam, hogy nem tudok nyilatkozni a kapcsolatunkról, de én a magam részéről nyitott vagyok és Ákossal soha nem volt nézeteltérésünk. Felnőtt emberek vagyunk, és ha szeretné, megbeszélek vele bármit..."

A cikk a nyilatkozattal együtt jelent meg kedden, majd a férfi hamar le is leplezte magát azzal, hogy trollkodásával eldicsekedett a közösségi médiában. Ezt észlelve a Bors az internetes oldaláról eltávolította a nem focista Szalai nyilatkozatát (a cikk többi részét meghagyták), és lábjegyzetben hozzáfűzték, hogy jogi lépéseket fognak tenni a megtévesztés miatt. Azaz perelték volna Szalai Ádámot, amiért visszaélt a Szalai Ádám névvel.

Mint a sajtóban már trollkirályként emlegetett Szalai Ádám elmondta, a Bors végül még sem tereli jogi útra az ügyet, viszont felajánlották, hogy külsős szerzőként írhatna nekik. Arra a kérdésre, hogy ezt elfogadta-e, Szalai kitérő választ adott:

– A mostani állásomat nem szeretném otthagyni. Most egy jogi irodában dolgozom egyébként, ami szellemi tulajdon védelmével foglalkozik. Aminek része a védjegy, névválasztás, névhez való jog, névvédelem...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.