Mégsem az önző turisták miatt kellett elpusztulnia a kis delfinnek?

Már halott lehetett az a delfin, amellyel turisták egész csapata készített fotókat Argentínában. Nem a szelfizés ölte meg az állatot.

Az egyik strandoló, Hernan Coria szerint aznap több elhullott állatot is partra mosott a víz a Santa Teresita tengerparton. A kis delfin csak egy volt közülük.

A sajtóban több helyen megjelent, hogy az állat a szelfizésnek esett áldozatul, a szemtanú azonban arról számolt be, hogy a különösen meleg tenger felszínén aznap más delfinek és egyéb tengeri állatok tetemei lebegtek. 

Guardian oldalán nyilvánosságra hozott felvételen látszik, hogy a delfin a sekély vízben még evickélt, azonban amint az egyik strandoló felkapta és kitette a homokra, nem mozdult többet. A tömeg pillanatok alatt körbevette az állatot, és elkezdték simogatni és tapogatni. A delfin a szárazon hamar felhevülhetett, és valószínűleg percek alatt elpusztult. 

A videón hallatszik, amint többen azt javasolják, „Vigyék vissza a vízbe!" „Ne fogdossák szegény kis állatot!”

Hernan Coria azonban azt mondja, addigra a kis delfin halott volt. „A víz nagyon meleg volt. Tele volt medúzákkal, és az emberek nem is mentek be a vízbe. Az egész alig öt perc alatt történt. Már halottan került a partra. Visszavitték a vízbe, de már nem mozdult” – mesélte a helyi hírportálnak, a Telefe Noticiasnak. A turista szerint a parton nem volt szolgálatban életmentő, és a szomszédos partszakaszokon is több delfin vetődött partra.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) argentin szervezete reményét fejezte ki, hogy az emberek tanultak az esetből. „Az eset apropóján tájékoztathatjuk az embereket arról, ezeket a delfineket a lehető leghamarabb vissza kell juttatni a vízbe” – írták az ügy kapcsán.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.