Megroggyant egy ház Budapesten, egy családot kiköltöztetnek

Megroggyant egy régi, lakatlan épület tetőszerkezete Budapest VIII. kerületében, ezért az udvarán álló házból ideiglenesen kiköltöztetnek egy családot - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerda este az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta: a Magdolna utcai lakatlan, 150-200 négyzetméter alapterületű, régi, egyemeletes épület tetőszerkezete megroggyant, a fala megrepedt és kifelé kezdett dőlni. A helyszínre statikust hívtak, aki megállapította, hogy életveszélyes az épület - tette hozzá.

Közlése szerint a dőlés veszélyezteti az épület udvarának hátsó részén álló másik, kisebb házat és az abban lakókat. Egy családnak - három felnőttnek és két gyereknek - el kell hagynia az otthonát, az önkormányzat biztosít a számukra már szerda éjszakára is szükséglakást.

A család csak akkor térhet majd vissza az otthonába, ha az életveszélyes helyzet megszűnik. A szóvivő tájékoztatása szerint a család háza nincs ugyan veszélyben, de nap mint nap a megroggyant épület mellett kellene elmenniük, s félő, hogy "elindul a fal".  A balesetet csak úgy lehet megelőzni, ha a család ideiglenesen elhagyja a házát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.