Megöltek egy idős férfit Gyomaendrődön

Megöltek egy idős férfit péntek hajnalban a Békés megyei Gyomaendrődön; a gyilkosság gyanúsítottját őrizetbe vették - közölte a rendőrség.

A helyi rendőrség ügyeletén egy asszony tett bejelentést arról, hogy a fia leütött egy embert. A nő azt mondta, hogy a fia kérésére telefonált. A rendőrök a megadott helyszínre mentek, ahol már holtan találták a bántalmazott férfit - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


Vargáné Szombati Andrea elmondta: az adatgyűjtés során kiderült, hogy az egyik vendéglátóhelyen két helybeli fiatal együtt italozott későbbi áldozatukkal. Miután látták, hogy van nála valamennyi pénz, úgy döntöttek, egyikük utána megy és elveszi tőle a pénzt.


A tettes az idős ember külterületi kertes házában olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy áldozata a helyszínen életét vesztette. Később, vele italozó társának elmondta, hogy mi történt - közölte a sajtószóvivő, hozzátéve, hogy a fiatalok felismerték cselekményük súlyát, és úgy döntöttek, értesítik a rendőrséget.


A megyei főkapitányság bűnügyi osztálya mindkettejüket őrizetbe vette. A támadó fiatalember ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett elkövetése, társa ellen pedig rablás bűntett elkövetésére felbujtás miatt indult eljárás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.