Szíven szúrták a Veszprém beállósát

Egy szórakozóhelyen szíven szúrták a román válogatott Marian Cozmát. A veszprémi kézilabdás azonnal meghalt. A Skorpió Bárban késsel a csapat két további légiósát is megsebesítették.

Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban szíven szúrták Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapata és a román kézilabda-válogatott játékosát. A 26 éves sportoló a kórházba szállítását követően vesztette életét - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A gyilkosság részleteiről később ad a rendőrség tájékoztatást. A helyiek is annyit tudnak, hogy a Patrióta Lokálban történt az eset. A reggeli órákban is tartott a helyszínelés.

Veszprémi tudósítónk arról értesült, hogy két másik légiós is kórházban fekszik súlyos sérülésekkel. Ezt megerősítette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Váradi Piroska is. Az MKB Veszprém KC szerb irányítóját és horvát kapusát is megkéselték vasárnap hajnalban. A horvát kapust, Ivan Pesicet hátulról vesén szúrták, s a sérült szervet a kórházban egy gyors műtét után el kellett távolítani. A társai segítségére siető szerb Zarko Sesumot úgy fejen rúgták, hogy elveszítette az eszméletét, megröntgenezték a koponyáját, de javult az állapota.

Időközben arról értesültünk, hogy Ivan Pesic, a 20 éves horvát kapus jobban van.

Az előzményekről annyit lehet tudni, hogy a veszprémi kézilabdacsapat válogatott játékosának, Iváncsik Gergőnek gyermeke született, ezt ünnepelte a gárda szombatról vasárnapra virradóra a szórakozóhelyen.

"A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, minden bizonnyal nem helybéliekről van szó" - mondta Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke.

Szemtanúk szerint a Patrióta Lokálhoz hét autó érkezett, ezekből csaknem 30 ember szállt ki, hogy elégtételt vegyen egy társuk megveréséért. Ezt a rendőrségi szóvivő még nem erősítette meg. Nem zárható ki, hogy Cozmát összetévesztették valakivel.

Marian Cozma 26 éves volt, 210 centiméter magas, 115 kilós játékos. A szurkolói klub honlapján az áll, hogy 51-es cipőt viselt. A Dinamo Bukarestben kezdte a kézilabdát, 2002-ben volt először román válogatott. Cozma jól beszél magyarul, a Veszprém második profi klubja volt.

Zarko Sesum 2007-ben lett a veszprémi csapat tagja. A Wikipedia internetes lexikon adatai szerint 2006-ban az innsbrucki Junior Európa-bajnokság legjobb játékosának választották.

Ivan Pesic korábban az RK Zamet Rijeka játékosa volt, a veszprémieket 2008 óta erősíti.

A Magyar Kézilabda Szövetség vezetői arra kérnek minden érintettet, hogy az MKB Veszprém férfi csapatát ért tragédia miatt a vasárnap sorra kerülő kézilabda-mérkőzéseket egyperces gyászszünet előzze meg. Szegeden a kézilabdabarátok délután négykor megemlékezést tartanak.

Mocsai Lajos vezetőedző nyilatkozata: - Mély megdöbbenéssel és iszonyatos fájdalommal vettem tudomásul, hogy mi történt. Azonnal telefonáltam a kórházba, ahol dr. Mahunka Zsolt, a csapat orvosa tájékoztatott. Sajnos Pesic egyik veséjét ki kellett venni, és Sesum is az intenzív osztályon fekszik, neki a koponyája sérült meg. Elmondhatatlan szomorúságot és elkeseredést érzek. Azt gondolom, ebben a helyzetben a szakma sokadrendű.

A román és a szerb internetes lapok bő terjedelemben számolnak be a tragikus veszprémi éjszakáról. A román hírközlő eszközök emlékeztetnek arra, hogy Marian Cozmát 2005-ben már megkéselték Bukarestben, akkor nyolc centiméter felületű, három centiméter mély sebet ejtettek rajta a gerincoszlop közelében. Az orvosok szerencsésnek mondták őt, mert könnyen megbénulhatott volna.

Marian Cozma egy tavaly novemberi győztes BL-meccs után - Meggyilkolásának körülményeiről már számtalan verzió született
Marian Cozma egy tavaly novemberi győztes BL-meccs után - Meggyilkolásának körülményeiről már számtalan verzió született
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.