Megölték lányukat, mert óvszert lopott

Szülei végeztek egy tizenkilenc éves lánnyal Németországban, miután óvszert lopott egy boltból, hogy barátjával együtt legyen.

Asadullah Khan, a lány apja elismerte, hogy azért fojtotta meg gyerekét, mert szégyent hozott a családjára. A gyilkosságban részt vett a 41 éves anya, Shazia is.

A bírósági tárgyaláson Khan azt mondta, lánya meggyalázta a család becsületét, mert olyan fiúval volt kapcsolata, akit a szülők nem fogadtak el. Az apa szerint Lareebnek elrendezett muszlim házasságot kellett volna kötnie, ahogy azt ő és a felesége tette Pakisztánban.

Az anya vallomásában kiemelte, hogy lánya több éjszaka távol maradt, és már a fejkendőjét sem viselte. A család végül egy levelet kapott a rendőrségtől, hogy Lareebet elfogták, mikor óvszerlopáson kapták.

Amikor az apa elolvasta a levelet, tudta, mit kell tennie. A szülők tizennégy éves lányukat a rokonokhoz küldték, és végeztek Lareebbel. Az anya állítása szerint a gyilkosság estéjén a tizenkilenc éves lány csúnyán összeveszett apjával, és meg is ütötte őt. Khan akkor fojtotta meg a lányt, amikor az aludni tért. A lányt ezután felöltöztették és elszállították a családi házból. A holttestet egy csendes helyen hagyták – írja az Independent.

Shazia azzal védekezett a bíróságon, hogy elnyomásban él, és nem tudta megállítani a férjét, ráadásul reumája miatt sokkal gyengébb is nála. A fiatalabb lány azonban cáfolta ezeket az állításokat, és hozzátette, anyja többször egy bottal bántalmazta. A tini a tárgyaláson megtagadta a szüleit a gyilkosság miatt.

A januári gyilkosság ügyében a tárgyalás folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.