Megölték az olimpiai lángot kísérő jaguárt

Az állat, amely az olimpiai lángot vivő sportoló mögött feküdt katonákkal körülvéve, alig élte túl a fotózást.

A Juma nevű nőstény fogságban nevelkedett kölyökkorától fogva tucatnyi testvérével. Az állat az amazonasi brazil város, Manaus állatkertjében szolgált egzotikus háttérül az olimpiai események beharangozásához.

A jaguár azonban megszökött gondozójától, és megtámadta az egyik állatorvost, aki a befogásán ügyködött – jelentették a hatóságok. Az elszabadult nagymacskát négy kábítólövedék sem állította meg, így végül az egyik katona lőtte le a pisztolyával.

A riói olimpia rendezői azt nyilatkozták, hiba volt egy leláncolt vadállat mellett pózolni az olimpiai lánggal. Az állatok jogaiért harcoló aktivisták elítélték a történteket, szintén azt megkérdőjelezve, hogy miért vett részt egy állat az olimpiai eseményekben.

"Mikor fogjuk végre megtanulni? A fogságban tartott vadállatok, amelyeket arra kényszerítenek, hogy különböző mutatványokat hajtsanak végre, ijesztőek, természetellenesek és ketyegő időzített bombák" – érvelt Brittany Peet, a PETA fogságban tartott állatok jogaiért harcoló vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.