Megölette vetélytársát a féltékeny kamaszlány

A 16 éves amerikai lány nem bírta elviselni, hogy exe eljegyezte új szerelmét, ezért rábeszélte egy barátját, hogy ölje meg riválisát.

Az életével fizetett egy tragikus szerelmi háromszög miatt egy 18 éves kaliforniai lány, Krista Pike még 2008-ban. Gyilkosát és a felbujtót is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték - írja a Mirror.

Az akkor 16 éves Brittany Navarra nem bírta elviselni, hogy volt barátja egy másik lány oldalán találta meg a boldogságot, akivel ráadásul már az esküvőt is tervezgették, ezért szerette volna valahogy eltüntetni az útból Kristát. A gyilkossághoz azonban nem volt elég mersze, így meggyőzte egy könnyen befolyásolható barátját, a 19 éves Dustin Grant, hogy ölje meg a lányt.

Január 14-én Krista a lakásában várta, hogy vőlegénye hazaérjen, amikor Dustin belépett és megtámadta. Egy súlyzóval fejbe vágta a lányt, majd pedig a magával hozott késsel többször megszúrta. Krista még életben volt, amikor Dustin a telefonjával pár képet készített, így akarta „megbízójának” bizonyítani, hogy elvégezte a rá bízott feladatot. Krista vérbefagyott holttestére vőlegénye talált rá később.

A nyomok azonnal Dustinhoz vezették a rendőröket. Krista és vőlegénye rendszeresen kis post-iteken levelezett egymással, és a lány az egyik korábbi üzenetében megemlítette, hogy összefutott Dustinnal, ráadásul a fiú telefonjában megtalálták a vérző Kristáról készült képeket is.

A nyomozást végző maderai rendőrök elmondták, a gyilkosság az egyik legvéresebb ügy volt, amit a kisváros az elmúlt húsz évben látott.

A vád azt szerette volna, hogy a gyilkosság idején még csak 16 éves Brittany-t felnőttként kezeljék az eljárásban. A per végül 2014-ben kezdődött, márciusban Dustin - aki bűnösnek vallotta magát, bár megbánást nem tanúsított - életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Az ügyészek szerint Krista megölése tulajdonképpen bérgyilkosság volt, ezt támasztotta alá az az SMS-üzenet („gyerünk, öld meg!”) is, amit Brittany küldött Dustinnak a gyilkosság napján. Szeptemberben Brittany-t szintén bűnösben találta a bíróság, néhány hete pedig őt is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.