Megfojtotta saját lányát, mert lefeküdt a mostohabátyjával

Indrani Mukerjea-t, az egyik indiai médiavállalat volt vezetőjét letartóztatták, mert a hatóságok azt feltételezik, hogy a család becsületének megvédése érdekében végzett saját lányával.

A vezetőt azzal gyanúsítják, hogy megfojtotta lányát, akinek viszonya volt a nő mostohafiával. Sheena Bora testét egy nyugat-indiai erdőben rejtették el 2012-ben. A lányt benzinnel öntötték le és felgyújtották. Maradványaira csak néhány hónappal később bukkantak rá a hatóságok - írja a Guardian.

A rendőrség két embert vett őrizetbe a gyilkosság kapcsán, az egyik a médiavállalat volt vezetője, a másik pedig annak sofőrje. Dhananjay Kulkarni helyettes rendőrkapitány elmondta, hogy a két gyanúsított mellett egy harmadik embert, Mukerjea volt férjét is őrizetbe vették, akiről úgy vélik, hogy segédkezett a lány meggyilkolásánál.

Mukerjea a társalapítója és egykori ügyvezetője a Mumbai-i székhelyű INX Media vállalatnak. Indiában nagy port kavart lányának meggyilkolása. A tévécsatornák csütörtökön különkiadásokban foglalkoztak az esettel,

A rendőrség szerint a nőnek volt indítéka megölni a lányát, aki nem nézte jó szemmel anyja viszonyát új férjével. Ezt erősítette meg a nő mostohafia is, akinek viszonya volt a Sheenával.

Indiában gyakoriak az olyan gyilkosságok, melyeket azért követnek el, hogy megvédjék a család büszkeségét és becsületét. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.