Megölte az őt meglopó román vendégmunkást

Tizenhat év fegyházra ítélt csütörtökön a Kecskeméti Törvényszék egy jánoshalmi férfit, aki tavaly ősszel brutális kegyetlenséggel megölt egy tőle pénzt ellopó román vendégmunkást – írja a baon.hu.

A 44 éves román állampolgárságú férfi tavaly november 10-én tűnt el, holttestét egy elhagyatott jánoshalmi tanya kútjában találták meg november 22-én. Mivel a holttesten idegenkezűségre utaló nyomokat találtak, a rendőrök azonnal keresni kezdték a gyilkosság elkövetőjét (azaz elkövetőit). Két jánoshalmi férfira vetült a gyanú, a most 37 éves N. Tamást és 22 éves társát, F. Krisztiánt fél napon belül elfogták a nyomozók. Ők a gyilkosság napján együtt dolgoztak a román férfival egy jánoshalmi külterületi tanyán. Először csak annyit lehetett tudni, hogy a munka végeztével N. Tamás rátámadt a sértettre és agyonverte. A bántalmazást követően az idősebb elkövetőnek fiatalabb társa segített az áldozat és kerékpárja eltüntetésében. A gyanúsítottak a magatehetetlen sértettet az út mellett elrejtették és magára hagyták, majd másnap visszatérve a férfit egy tanya kútjába dobták.

A gyilkosság indítékáról kezdetben semmit nem lehet tudni. A bírósági tárgyaláson kiderült: N. Tamás a román férfit azzal gyanúsította, hogy ellopott tőle 5 ezer forintot. Ezért azonban nem vonta felelősségre, mert ismételt alkalmat teremtve tetten akarta érni. Ez meg is történt. N. Tamás otthonában kitett az asztalra több bankjegyet, majd úgy tett, mintha elbóbiskolt volna. A nála tartózkodó román férfi ekkor a zsebébe rejtette az egyik bankjegyet, majd ő is alvást mímelt. N. Tamás erre felpattant az ágyról és a sértettet a vádirat megfogalmazása szerint fékezhetetlen dühtől vezérelve ütötte, rugdosta és taposta, majd fejbe rúgta. Áldozata a bántalmazás következtében életét vesztette, halálának oka traumás sokk és fulladás volt.

A rendőrség a nyomozás lezárásakor azt közölte, hogy az elkövetők a román férfi eltűnését követően két darab lőfegyvert és 1661 darab lőszert rejtettek el Zsana külterületén egy erdőben. N. Tamás engedély nélkül tartott fegyvereit azért ásták el, mert tartottak attól, hogy a román férfi eltűnése miatt náluk is kopogtathatnak majd a rendőrök. A megyei rendőr-főkapitányság mindkét férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt is eljárást indított. N. Tamásnál az emberölés mellett ennek a bűncselekménynek az elkövetését is megállapította a törvényszék, míg F. Krisztián  segítségnyújtás elmulasztása és bűnpártolás miatt kapott 3 és fél év börtönt.

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: az ítéletek még nem jogerősek, mert N. Tamás enyhítésért, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. F. Krisztián 3 nap gondolkodási időt kért, esetében a vádhatóság képviselője is hasonlóan döntött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.