Megnyitották a Kálvin teret

Részben befejeződött a Vámház körút felújítása, a Kálvin téren megnyitottak egy sávot és kerékpárutat is kialakítottak a körúton.

Újra járható Budapesten a Kálvin tér, miután Demszky Gábor főpolgármester és Klados Gusztáv, a 4-es metrót kivitelező DBR Metró Projekt Igazgatóság projektigazgatója átadta a közúti forgalomnak a teret hétfőn.

Részben befejeződött a Vámház körút felújítása, a Kálvin téren az Astoria irányában megnyitottak egy sávot a járműforgalom előtt és kerékpársávot alakítottak ki a körút mindkét oldalán a parkolók helyén - mondta Demszky Gábor, aki a sajtótájékoztatóra kerékpárral érkezett.

Kitért arra is, hogy az elmúlt tíz napban a koalíciós szakítással foglalkozott csak a média, ezért fontosnak tartja, hogy most a Kálvin tér átadásáról számolhatnak be. Pénteken pedig elkészül a 2-es villamos Fővám téri aluljárója. Ezek mind azt bizonyítják, hogy a város zökkenőmentesen működik annak ellenére, hogy a politikai felek között viták vannak - tette hozzá.

A főpolgármester reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a pártok a Budapest szerződésnek megfelelően támogatni fogják a további uniós projekteket is, mert mindenkinek az érdeke, hogy Budapest fejlődésképes, élhető város legyen.

A cél, hogy egy év múlva úgy adja át a legfontosabb beruházásokat Budapestnek, hogy azok már befejeződtek, vagy már ne lehessen azokat leállítani - mondta.

A DBR által a sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyag szerint a metróépítéshez kapcsolódó felszíni beruházások a teljes projekt mintegy 15 százalékát adják, ezek közül is a legfontosabb a kiskörút teljes rekonstrukciója, amely 12 milliárd forintba került.

Ennek keretében újult meg a 47-49-es villamos pályája, az útburkolat, a járdaszigetek és ehhez a projekthez tartozik a Fővám téri új gyalogos átjáró, és a 2-es villamos vonalán egy szakasz átépítése is.

 

 

Újra át lehet hajtani a Kálvin téren a Szabadság híd és az Astoria útvonalon
Budapest, 2009. október 26. Járművek haladnak a Kálvin téren. Részben befejeződött a Vámház körút felújítása, a Kálvin téren az Astoria irányában megnyitottak egy sávot a járműforgalom előtt és kerékpársávot alakítottak ki a körút mindkét oldalán a parkolók helyén. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.