Megnyitották a budai alsó rakpartot

Újra járható a budai alsó rakpart a Margit hídtól északra, miután kedd délelőtt 10 órakor átadták az autósoknak az új, Üstökös utcai csomópontot - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A Margit hídhoz közeli újabb csomópontnál az autósok már átjárhatnak az alsó és a felső rakpart között. A budai alsó rakpart tehát a Margit híd alatti rövid, mintegy 150 méteres szakaszt leszámítva újra teljes hosszában végigjárható.

Újra járható a budai alsó rakpart
Budapest, 2009. szeptember 15. Halad a forgalom az új, Üstökös utcai csomópontnál. Újra járható a budai alsó rakpart a Margit hídtól északra, amelyet a Duna-parti főgyűjtőcsatorna-építés miatt zártak le tavaly augusztus végén. A beruházással egy időben kiszélesítették, illetve másfél méterrel megemelték a rakpart-szakaszt. Átadták az autósoknak az új, Üstökös utcai csomópontot, ahol a járművek átjárhatnak az alsó és a felső rakpart között. A Margit híd alatti rövid, mintegy 150 méteres szakaszt azonban, csak néhány hét múlva adják át a forgalomnak. MTI Fotó: Kovács Tamás

A híd alatti útszakaszt várhatóan néhány héten belül ugyancsak átadják a forgalomnak. Addig az alsó rakparton haladó gépkocsiknak a Margit hídnál a régi felhajtó és az Üstökös utcai csomópont között fel kell hajtaniuk a felső rakpartra.

Az alsó rakpartnak ezt a részét a budai Duna-parti főgyűjtőcsatorna-építés miatt zárták le tavaly augusztus végén. A fővárosi csatorna-beruházással egy időben kiszélesítették, illetve másfél méterrel megemelték a rakpart-szakaszt. A felújítás eredményeként új burkolatot kapott a csaknem 30 éves rakparti út, továbbá egy másik fővárosi program részeként megújult a parti úttal párhuzamos bicikliút is a Zsigmond tértől észak felé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.