Megnyílt a föld Mexikóban

Egyelőre a szakértők is csak találgatják, hogyan keletkezhetett az egy kilométer hosszú és nyolc méter mély árok a Mexikó északi részén fekvő Hermosillo városához közel.

A helyiek fedezték fel a hasadékot kedden éjjel, amikor a Sonora államban található, Hermosillo városától kb. 50 mérföldre, nyugatra az egyik út beszakadt - írja a Huffington Post.

Sokan úgy vélik, hogy a törésvonal kialakulásáért az augusztus 10-ei, a Hermosillóhoz közeli part mentén húzódó 5-ös errőségű földrengés a felelős. Martín Valencia Moreno, a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetem földtani intézetének regionális igazgatója szerint azonban más lehet a szokatlan jelenség oka. Mint mondja, jól látható, hogy a repedések mentén nem emelkedett meg vagy süllyedt a talajszint, így a földrengés nem valószínű. Elképzelhető azonban, hogy egy föld alatti vízfolyás lehet a talaj beomlásának oka. Megjegyezte azt is, hogy a környékbelieknek nincs okuk az aggodalomra.

A Sonora Egyetem egyik geológusa, Rafael Rodriguez is hasonló véleményen van

Mivel a talaj a területen instabil, a helyieknek azt javasolják, kerüljenek inkább, és semmi esetre se menjenek a repedések közelébe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.