Megműtötték Karel Gottot

Megműtötték kedden Karel Gott világhírű cseh énekest, a prágai IKEM kórházban.
A Magyarországon is népszerű énekes felesége szerda este Gott Facebook-oldalán adott hírt a műtétről.

"Karel kedves rajongói! A férjemet tegnap délben megműtötték, állapota stabil, és a műtét után semmiféle rendellenesség nem lépett fel. Mindenkit nagyon üdvözöl, és köszöni a számtalan szép üzenetet és jókívánságot" - írta Ivana Gottová a Facebookon.
Karel Gottot nyáron szívritmuszavarral kezelték az IKEM-ben, és felesége, Ivana néhány hónapja félbehagyta tévériporteri tevékenységét, hogy többet foglalkozhasson férjével. Az énekes szóvivője Gott nevében "emberiességet, udvariasságot és tisztességet" kért a médiától. A cseh sajtó, beleértve a bulvárt is, eddig nagyon mértéktartóan foglalkozott Gott műtétjével, amelyről hivatalos tájékoztatás nem került nyilvánosságra, így nem tudni, mennyire súlyos az énekes állapota.

Karel Gott a következő két hétre lemondta három tervezett koncertjét, de a november 14-ei dél-morvaországi Valticében tervezett fellépés egyelőre szerepel a programban.

Csehországban tavaly ismét Karel Gottot szavazták meg az év énekesének. A cseh könnyűzene és szórakoztatóipar - immár fél évszázada - koronázatlan királya a Prágától nyugatra fekvő Pilsenben született 1939-ben. Villanyszerelőnek tanult, de szakmája művelése helyett már akkor is inkább gitározott. Szülővárosa néhány éve díszpolgárrá választotta, tavaly Pozsonytól is díszpolgári címet kapott. Václav Klaus volt államfőtől pedig korábban magas állami kitüntetést vehetett át.

Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,45 millió és 5,75 millió forint) kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az idei őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.