Megmenekült a Simpson család

Fellélegezhetnek a Simpson rajongók: a karaktereknek hangjukat kölcsönző színészek beleegyeztek a bércsökkentésbe, így most már biztos, hogy a nagysikerű amerikai animációs sorozat újabb két évadon át folytatódhat a FOX csatornán.

Volt miért aggódnia a Simpson család (The Simpsons) rajongóinak a napokban, mivel a gyártó 20th Century Fox és a karaktereknek a hangjukat kölcsönző színészek bérvitája miatt veszélyben forgott a 23 évadot megélt kultikus rajzfilmsorozat. Simpsonék azért kerültek bajba, mert a FOX 45 százalékot le akarta faragni a színészek epizódonként 440 ezer dolláros gázsijából, akik harminc százalékot engedtek volna, ha cserébe részesedést is kapnak a sorozat által termelt profitból, ebbe viszont producerek nem akartak belemenni.

A mozikba is eljutott a család
RNPS IMAGES OF THE YEAR 2007 - ENTERTAINMENT - Creator of the show "The Simpsons" Matt Groening (R) waves alongside characters (L-R) Lisa, Homer, Marge, Maggie, and Bart Simpson as he arrives for the premiere of the film "The Simpsons Movie" in Springfield, Vermont July 21, 2007. The tranquil New England community of 9,300 people beat 13 other Springfields in the United States in an online poll last week for the honor of hosting "The Simpsons Movie" premiere on Saturday -- six days before its nationwide release on July 27. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES)

Bár a részletek egyelőre nem ismertek, a felek hosszas vita után, október 7-én végül megegyezésre jutottak, és a FOX újabb két évadot rendelt a sorozatból.

A Simpson család 1989 decembere óta fut az amerikai FOX tv-csatornán. Magyarországon majd tíz éves lemaradással a TV3 kezdte vetíteni 1998-tól, majd a csatorna megszűnése óta kisebb-nagyobb szünetekkel a Viasat 3, jelenleg pedig a TV6 és a magyar Comedy Central sugározza. A világ legismertebb diszfunkcionális rajzfilm családja az amerikai középosztályt figurázza ki annak minden erényével és ’bűnével’.

A sorozat sikerességét az adja, hogy szinte mindenki találhat benne olyan karaktereket és élethelyzeteket, melyekkel azonosulni tud. A gyerekek jót derülhetnek Bart csíntevésein, az egyértelmű hasra esős poénokon, a felnőttek viszont a finom szexuális utalásokon, a politikai és társadalmi jelenségeket kifigurázó beszólásokon mulathatnak.

forrás: Deadline Hollywood

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.