Meglepetéskoncertet ad Párizsban a Rolling Stones

A legendás rockbanda ma este fog fellépni egy kis párizsi klubban, a délelőtt meghirdetett 350 jegyet - alig 15 euróért - néhány perc alatt elkapkodták a rajongók.

Az interneten szerdán terjedt el az a hír, hogy a Rolling Stones csütörtökön egy kis párizsi klubban, a 700 férőhelyes Trabendóban, hétfőn pedig egy zártkörű rendezvényen a Théatre Mogador nevű szórakozóhelyen ad koncertet. A hírt csütörtök reggel maguk a zenészek erősítették meg a Twitteren. "A Rolling Stones egy rövid koncertet ad bemelegítésként ma este, október 25-én, csütörtökön Párizsban" - írta az együttes a mikroblogon.

50 éves lesz a Stones.
Rolling Stones band members Keith Richards (2nd L), Mick Jagger (2nd R), Ronnie Wood (L), and Charlie Watts smile as the group arrives at the premiere of the documentary film "Shine A Light", directed by Martin Scorsese about the Rolling Stones, in New York March 30, 2008. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES)

A bejegyzés megjelenését követően hatalmas sor alakult ki a Champs Elysées sugárút Virgin Megastore üzlete előtt, ahol a jegyeket árusították, alig 15 euróért. Egy személy összesen két, névre szóló jegyet vehetett. A hatalmasra duzzadt tömeg miatt az árusítást az eredetileg meghirdetett 12 óra helyett 10 órakor megkezdték és néhány perc alatt mind a 350 hely elkelt.  

A párizsi meglepetéskoncertet eredetileg csütörtök reggel akarta a Rolling Stones hivatalosan bejelenteni, de miután a hír szerdán kiszivárgott, az első rajongók már éjfélkor megjelentek a jegyeket árusító üzlet előtt, a hajnali órákban pedig már csoportosan érkeztek az emberek. A Virgin Megastore azt közölte, hogy hétfőn értesült arról, hogy náluk fogják a jegyeket árusítani. Az érkezők lemoshatatlan filctollal sorszámot kaptak a kezükre, később azzal mehettek a pénztárba. Többen közülük könnyes szemekkel mondták el a France 2 közszolgálati televízió híradójában, hogy ötven éve várnak a pillanatra, hogy élőben hallhassák Mick Jaggert énekelni.

A 2007-ben a Stade de France-ban adott megakoncert után a Rolling Stones most lép fel először Franciaországban. A klubkoncertet és a hétfői magánrendezvényt a novemberi londoni és a decemberi amerikai jubileumi fellépés főpróbájának és a francia rajongónak tartogatott ajándéknak szánja a legendás együttes.

Mick Jagger október 15-én jelentette be, hogy két-két koncertet ad Londonban és Newarkban a félévszázados jubileumát ünneplő Rolling Stones. A londoni koncertekre november 25-én és 29-én kerül sor az O2 Arénában, a tengeren túl pedig december 13-án és 15-én lép fel a legendás banda a newarki Prudential Centerben. Azokra viszont több száz euróba kerülnek a jegyek.

A zenekar 2005 és 2007 között volt legutóbb világkörüli koncertsorozaton, a The Bigger Bang Touron, amely 32 országot - köztük 2007 júliusában Magyarországot - érintett és mintegy 4,5 millió ember váltott rá jegyet, ezzel a világ második legnagyobb bevételt hozó koncertsorozatává vált, csak a U2 360 Tourja előzte meg. Akkor azt mondták, nem lesz több világkörüli turné. Az ötvenéves jubileumra a Stones frissen új albumot is megjelentet, a GRRR! című, régi slágereket és egy új számot tartalmazó lemez november 12-étől lesz elérhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.