Meglepetés volt az ötödik budapesti Michelin-csillag

Immár öt Michelin-csillagos étterem van Budapesten – az első és az ötödik csillag is a Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó Costeshez kötődik.
Ezúttal az egy ötödik kerületi szállodában működő étterem, a Costes Downtown érdemelte ki az elismerést, amelyet a folyamatosan magas minőségű ételeket kínáló, színvonalas kiszolgálást megvalósító éttermeknek adnak az értékelők, akik rendre titkosan tesztelik az éttermeket. A Ráday utcai Costes 2009-ben kapta meg a Michelin-csillagot. Akkoriban még az volt a szenzáció, hogy az inspektorok Budapestre is eljönnek.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

– Meglepetésként ért, hogy ez az éttermünk is kiérdemelte az elismerést, és nagyon örülök annak, hogy a Ráday utcai éttermünk a séfváltás után, immár teljes egészében Palágyi Eszter séf irányításával is megérdemelte a csillagot – mondta lapunknak Gerendai Károly, a Costes éttermek tulajdonosa. A frissen elismert belvárosi csúcsétteremben is dolgozik hölgy, hiszen a konyhát Tischler Petra és a portugál Tiago Sabarigo vezeti. – Meglepően jól állunk ezzel Michelin-csillagos séfnékben, és ez jó hír, sokan azt hiszik, hogy csak férfiak lehetnek sikeresek ezen a pályán – kommentálta a hölgyek csúcsteljesítményét Jókuti András gasztroblogger, aki szerint még a csúcskategóriában is van jó néhány olyan csillagos színvonalú étterem, amely a jövőben jó eséllyel számíthat elismerésre.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az új étterem kivitelezése a tulajdonosoknak százmillió forintjába került, s eddig hetvenmilliónál is többel finanszírozták az egyelőre félház alatt üzemelő hely veszteségeit – mondta lapunknak Gerendai Károly, aki szerint ez az étterem alapjaiban más műfaj, hiszen szállodában van, így hétnapos nyitvatartást követel meg a közönség, kellenek a kínálatba bisztróételek is, valamint biztosítaniuk kell a reggelit és a szobaszervizt is. Ez alapjaiban növeli a költségeket, cserébe a hotel vállalta a belső kivitelezést, és a folyamatos üzem nagyobb bevétellel is kecsegtet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.