Meglepetés volt az ötödik budapesti Michelin-csillag
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI |
– Meglepetésként ért, hogy ez az éttermünk is kiérdemelte az elismerést, és nagyon örülök annak, hogy a Ráday utcai éttermünk a séfváltás után, immár teljes egészében Palágyi Eszter séf irányításával is megérdemelte a csillagot – mondta lapunknak Gerendai Károly, a Costes éttermek tulajdonosa. A frissen elismert belvárosi csúcsétteremben is dolgozik hölgy, hiszen a konyhát Tischler Petra és a portugál Tiago Sabarigo vezeti. – Meglepően jól állunk ezzel Michelin-csillagos séfnékben, és ez jó hír, sokan azt hiszik, hogy csak férfiak lehetnek sikeresek ezen a pályán – kommentálta a hölgyek csúcsteljesítményét Jókuti András gasztroblogger, aki szerint még a csúcskategóriában is van jó néhány olyan csillagos színvonalú étterem, amely a jövőben jó eséllyel számíthat elismerésre.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI |
Az új étterem kivitelezése a tulajdonosoknak százmillió forintjába került, s eddig hetvenmilliónál is többel finanszírozták az egyelőre félház alatt üzemelő hely veszteségeit – mondta lapunknak Gerendai Károly, aki szerint ez az étterem alapjaiban más műfaj, hiszen szállodában van, így hétnapos nyitvatartást követel meg a közönség, kellenek a kínálatba bisztróételek is, valamint biztosítaniuk kell a reggelit és a szobaszervizt is. Ez alapjaiban növeli a költségeket, cserébe a hotel vállalta a belső kivitelezést, és a folyamatos üzem nagyobb bevétellel is kecsegtet.