Megkötöztek egy kisfiút az óvodában

Rossz­ volt az óvónő szerint a három és fél éves Józsika, ezért megkötözte, de állítása szerint csak rövid időre. A szülők állítják, Józsikának másfél órán keresztül kellett így ülnie és ennie.

A Bács-Kiskun megyei Kaskantyú óvodájában történtekkel kapcsolatban a vezető óvónő a Blikknek azt mondta, hogy valóban összekötötte a gyerek kezét, de szerinte csak két percre egy vékony fonállal. A történteket pedig rögtön megbánta. A család azonban úgy értesült a szemtanúktól, hogy Józsikának egy vastag zsinórral kötözték össze a kezét és lábát, és azt mondták neki, hogy így egyen.

– Most képzeljék el: azzal jött haza a fiam az óvodából, hogy megkötözték! Először azt hittem, hogy fantáziál a gyerek. Aztán a vezető óvónő elismerte a nejemnek a történteket. Ezt követően bementem az oviba, kérdeztem a dajkát, aki azt mondta, ő szabadította ki a fiamat. Azonnal kivettük a gyereket az óvodából, és Kiskőrösre hordjuk, ami jelentős anyagi terhet jelent a családnak. De nem hagyhattam, hogy ezt tegyék a fiammal, megalázták mindenki előtt. Azóta indokolatlan dühkitörései vannak, és nem bírja a sok embert – mondta az édesapa, Mezei József (43).

A vezető óvónő, Kiss Istvánné máshogy emlékszik az esetre.

– Mélyen istenhívő vagyok. Nem hazudok, soha. Beismertem még a szülői értekezleten is, hogy megkötöttem a kisfiú kezét. De csak két percre, és egy piros fonállal masnira. Egyszerűen nincs eszköz a kezünkben fegyelmezésre. A gyerek egyébként egy tüneményes teremtés, de időnként kezelhetetlenné vált. Bántotta a többieket. Aznap is az asztalnál lökdöste a társait. Mondtam neki, hogy ezek a kis kezek szeretetre születtek, nem arra, hogy bántson másokat. Ezért összekötöztem. Nagyon megbántam, sajnálom. Hibáztam, mindenki megtévedhet egyszer. De én túlságosan nagy árat fizettem ezért. Még a rendőrség is kihallgatott, és a faluban mindenfélét beszélnek – sóhajtotta az óvónő, hozzátéve: a kisfiúval már az elmúlt évben is viselkedési problémák voltak, amit a fejlődési naplóban rögzítettek, és jelezték a szülőknek is.

Mezeiék szerint azonban a kicsire soha nem volt durva panasz a történtek előtt, már csak ezért sem értik a történteket.

A szülők feljelentést tettek, de a kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség megszüntette, ezzel azonban nincs vége az ügynek. Mezeiék panaszt nyújtanak be a döntés ellen, ugyanis szerintük koronatanúkat nem hallgatott ki a rendőrség. Pedig több tanút is indítványoztak, akik állítják, nem egy vékony fonallal volt megkötve a gyerek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.