Megkezdték a Kossuth téri mélygarázs gödrének kiszivattyúzását

Csütörtök délben a Bohn Mélyépítő Kft. megkezdte az árvízvédelmi munkálatok miatt vízzel feltöltött Kossuth téri mélygarázs munkagödrének kiszivattyúzását.

Wachsler Tamás, a  Steindl Imre-program vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a művelet több napot vesz igénybe, mivel csakúgy mint a feltöltésnél, a mintegy hatvanezer köbméter víz kiszivattyúzásánál is a vízállás határozza meg a folyamat időtartamát.

Szigorúan a Duna apadásához igazodva lehet csak csökkenteni a munkagödörben lévő víz mennyiségét azért, hogy a külső és a belső víznyomás folyamatosan kiegyenlített maradjon. A mélygarázs építése a munkaterület kitakarítása után folytatódik.

Wachsler Tamás június 1-jén jelentette be, hogy a vízállásjelentések alapján el kell árasztani a Kossuth téren épülő mélygarázs munkagödrét. A szivattyúzást a gödör aljára vezetett csöveken keresztül végezték. Az Országház északi oldalán épülő mélygarázs munkagödrét azért kellett feltölteni, hogy az árvíz nyomásával szemben a bepumpált víz nyomása támassza meg a résfalat. Mindez kárt nem okoz, azonban a mélygarázs és a látogatóközpont építését lelassítja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.