Megkéselt kézilabdások - Polgármester: Enyingen nyugalom van

Enyingen nyugalom van - jelentette ki kedden annak a mezőföldi kisvárosnak független polgármestere, ahol a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottja és családja él, illetve lakott vasárnapig.

A településen élő romák egy része bosszútól, esetleges támadástól tartva, arra az időre, amíg a  nemzetközileg körözött  Sztojka Ivánt elfogják, családostól elköltözött, vagy gyermekeit és  feleségét költöztette el távolabbi rokonokhoz a helységből - mondta  Tóth Dezső.

A többség azonban a városban maradt, s a polgármester értesülése  szerint mélyen elítéli a történteket, s őszintén sajnálja a szíven  szúrt Marian Cozmát és a súlyosan megsebesített kézilabdásokat.

Az Enyingen élő 700 roma - a lakosság mintegy 10 százaléka -  egyébként nehéz sorban él. Sokan munkanélküliek, segélyből, esetleg  lomgyűjtésből, csigagyűjtésből tartják el a családjukat.
A kisváros és körzete egyébként is Fejér megye foglalkoztatási  szempontból leghátrányosabb helyzetű térsége, ahol mindig magas a  munkanélküliek aránya, különösen télen, amikor a Balaton környékén  sincs munka.

A polgármester szerint ennek ellenére nagyobb  bűncselekmények  nincsenek a településen, a vagyon elleni bűncselekmények és a  közlekedési kihágások a jellemzőek.

A körözött Sztojka Ivánt egyébként ismerte a városvezető, - a  gyilkosság óta szökésben levő férfi abban a közös fenntartású  iskolában tanult, ahol ő volt az igazgató - de már hosszabb ideje  nem látta.
Azt, hogy volt-e munkahelye, dolgozott-e valaha, valahol, Tóth  Dezső nem tudja, de az köztudott, hogy a família jómódban élt. De ha  igazak a azok a feltevések, hogy bűnözésből tartották fenn magukat,  azt nem Enyingen tették - fogalmazott a polgármester.

Sztojka Ivánt egyébként két éve személyi szabadság megsértése  miatt előzetes letartóztatásba helyezték a mezőszilasi Prikkel  házaspár megölése ügyében, de kiderült, hogy ahhoz a bűntényhez nem  volt köze.

A hírek szerint a férfi családja a történtek után elmenekült a  kisvárosból, de a szülei ott maradtak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.