Megkéselt kézilabdások - Egymillió forint nyomravezetői díj Sztojkáért

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki érdemi információval szolgál a veszprémi kézilabdások elleni bűncselekmény egyik gyanúsítottjának, Sztojka Ivánnak a tartózkodási helyéről - közölte a rendőrség kedden.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt álló harmadik  gyanúsítottat, Sztojka Ivánt továbbra is nagy erőkkel keresik.  Elfogására külön nyomozócsoport alakult, amelynek a tagjai minden  állampolgári bejelentést ellenőriznek.

A közleményben megerősítették, hogy a vasárnap hajnalban  elkövetett bűncselekménnyel három férfi gyanúsítható. Közülük kettőt  nemzetközi elfogatóparancs alapján vasárnap éjjel Ausztriában az  A2-es autópálya 133-as kilométerszelvényénél elfogta és őrizetbe  vette az osztrák rendőrség, átadásuk hétfőn a nemzetközi  jogszabályoknak megfelelően megkezdődött.

Az eljárási szabályok értelmében akkor, ha a gyanúsítottak ebbe  beleegyeznek, egy héten belül Magyarországra kerülhetnek. A  közlemény kitér arra is, hogy a tapasztalatok alapján az átadás  beleegyezés hiányában is 30-60 napon belül megtörténhet.

Veszprémben vasárnap hajnalban két nagyobb társaság szórakozott,  s az emeleti teremben tartózkodók közül többen szóváltásba kerültek  a földszinti és az alagsori helyiségekben tartózkodó veszprémi  kézilabdásokkal. A sportolók egyik társuk gyermekének a születését  ünnepelték.

A szóváltást követően a veszprémi kézilabdacsapat és a román  válogatott tagját, Marian Cozmát mellkasi szúrás érte. A 26 éves  sportoló a kórházba szállítást követően meghalt. A segítségére siető  horvát Ivan Pesicet hátulról vesén szúrták, a szerb Zarko Sesum  pedig a bántalmazás következtében súlyos fej- és szemsérüléseket  szenvedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.