Megkeresztelték a monacói királyi ikreket

Monaco utcáin ezrek sorakoztak, hogy vethessenek egy pillantást a királyi párra és a tradicionális keresztelőruhába öltöztetett gyerekeikre. A Place du Palais előtt hatalmas kivetítőn közvetítették a ceremóniát. A hercegi pár, Albert és Charlene gyermekei, Gabriella hercegnő és Jacques herceg ma pontosan öt hónaposak. 

Az ikrek dadáikkal érkeztek a monacói katedrálisba, ahol találkoztak a szüleikkel. Albert herceg testvérei, Caroline és Stephanie is részt vettek a szertartáson.

A hercegi pár az ikrekkel
A hercegi pár az ikrekkel
Eric Gaillard / Reuters

Az ünnepség után provance-i néptáncosok előadását tekintette meg a királyi család, majd gyalog sétáltak vissza a Palotába a Rue Bellando de Castron. 

Bár Gabriella 10 perccel korábban született, fiúként Jacques fogja örökölni apja után a monacói trónt. A herceg és a hercegnő világra jöttét ágyúlövések jelezték.

Az ikrek születése Európa legrégebben húzódó örökösödési kérdésének végére tett pontot. Albert herceg ugyanis nem mutatott hajlandóságot a házasodásra, illetve arra, hogy törvényes örököst nemzzen. A hercegnek két nagyobb gyereke is van, a 22 éves Jazmin és a 11 éves Alexandre Coste, de egyikük sem formálhat jogot a trónra, mert házasságon kívül születtek. Ha Albertnek nem lett volna törvényes örököse, akkor a királyság visszaszáll Franciaországra. 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.