Mégis előzetesbe került Zalaegerszegen a rendőröket veszélyeztető autós

Az ügyészségi fellebbezés nyomán mégis előzetes letartóztatásba került az a férfi, aki egy hónappal ezelőtt autójával fához akarta szorítani az őt megállító rendőröket, akik elől a kocsira leadott hat lövés ellenére elmenekült.
Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-nek elmondta: a 45 éves Somogy megyei férfi ellen január közepén a Zalaegerszegi Járásbíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, holott a hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfi esetében az ügyészség az előzetes letartóztatásra tett indítványt, sőt korábban hasonló eset miatt el is ítélték. A bíróság egy hónappal ezelőtti indokolása szerint a szökés, elrejtőzés veszélye nem, a bűnismétlés veszélye viszont fennállt a gyanúsítottal szemben.

Az ügyészség fellebbezése nyomán másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék szerdán hatályon kívül helyezte a korábbi döntést és elrendelte a 45 éves férfi azonnali előzetes letartóztatását. A somogyi rendőrök ezt követően a férfit még szerdán lakóhelyén elfogták és a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Az eset kapcsán három férfit a bíróság még január közepén szintén előzetes letartóztatásba helyezett.

Az eset előzménye, hogy a zalai rendőrök egy sorozatbetörő társaság tagjainak elfogása érdekében intézkedtek január közepén, s akciójuk során összesen nyolc embert - köztük egy nőt - fogtak el, illetve három autót foglaltak le. A többszörösen büntetett előéletű tagokból álló somogyi társaságot azzal gyanúsítják, hogy Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen, valamint Zala megyén kívül Székesfehérváron, Mosonmagyaróváron, Tapolcán és Várpalotán is több tucatnyi családi házba és sorházba törtek be, aranyékszereket és készpénzt zsákmányolva.

Az elfogásukra tett intézkedések során egy zalaegerszegi áruház parkolójában a most előzetesbe helyezett gyanúsított kocsijával tolatva egy rendőrt az út menti fához akart szorítani, mialatt a másik egyenruhás kinyitotta az ajtót, hogy megállítsa őt. Ez utóbbit egy gyors gázadással elsodorta, miközben a harmadik rendőr a bal első kerékre hat célzott lövést adott le.

A menekülő autósnak és két utasának - köztük a nőnek - sikerült elhagynia a helyszínt, de alig egy órával később a rendőrök Nagykanizsán feltartóztatták a kocsit, amelynek szétlyuggatott kerekét közben le is cserélték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.