Megint olasz vadászok buktak le

Szabálytalanul vadászó olasz állampolgárokat értek tetten a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az irmapusztai halastavaknál - tájékoztatta az igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának vezetője csütörtökön az MTI-t.

Fischer József elmondta: a különleges madárvédelmi rendeltetésű Natura 2000 hálózat területen vadászfegyverekből származó lövésekre figyeltek fel szerda délután. Kiderült, hogy olasz rendszámú gépjárművekkel vadászok érkeztek a területre, amelyen  korábban vadászatot nem jelentettek be. A rendőrség megérkezése után hat olasz vadászt vontak eljárás alá, ők addig ötven-hatvan lövést adtak le, és elmondásuk szerint öt víziszárnyast ejtettek, amelyeket azonban nem sikerült megtalálni.

A külföldi vadászokkal nem volt kísérő, nem rendelkeztek a területre érvényes állami vadászati engedéllyel, tiltott félautomata sörétes fegyverekkel vadásztak, ólomsörétet használtak, ami e területen szintén tilos, a helyi vadásztársaság beíró könyvébe is szabálytalanul lettek bejegyezve, továbbá nem részesültek a vadászat előtt balesetvédelmi oktatásban - sorolta a szabálytalanságokat Fischer József.

Az ügyben a vadászati hatóság is vizsgálatot folytat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.