Megint nyakunkon a vihar

A heves zivatarok miatt Veszprém, Zala és Somogy megye egyes járásaira másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este. Az érintett területeken a következő órákban olyan zivatarokra lehet számítani, amelyeket kárt okozó szél, jégeső kísérhet.

A hétfő éjfélig szóló veszélyjelzés szerint ugyancsak kialakulhatnak heves zivatarok, felhőszakadások Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyékben, továbbá Budapesten - ezekre a területekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Itt egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt 30 milliméternél is több csapadék hullhat. A meteorológiai szolgálat azt írta: kedden főként az Északi-középhegység térségében fordulhat elő ismét helyenként zivatar.

Az előrejelzés szerint kedden elsősorban az Északi-középhegység térségében lehet helyenként zápor, zivatar. Délebbre nagyrészt derült vagy gyengén felhős, száraz idő várható. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, erős vagy viharos széllökések zivatar környezetében lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 21 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 24, délkeleten 31 fok körül várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.