Megint megszökött a világ legnagyobb drogbárója

Ismét lelépett a börtönből Joaquin Guzman. Mexikó első számú drogbárója az ország legszigorúbban őrzött büntetés-végrehajtási intézményéből szökött meg.

Guzman zuhanyozni ment szombat este kilenc óra körül, de a fürdőhelyiségből kijönni már nem látták. A BBC értesülései szerint Mexikó első számú drogbárója egy körülbelül 1 kilométer hosszú alagúton át jutott ki az ország legszigorúbban őrzött börtönéből, immáron második alkalommal.

A bűnöző szökése kapcsán 18 börtönőrt hallgattak ki. Guzman ellen hajtóvadászat indult, a börtönhöz közeli repülőtéren leállították a gépek felszállását.

Guzman 2014 februárja óta ül börtönben, előtte több évig szökésben volt, mivel 2001-ben már egyszer sikerült megszöknie. A Guardian szerint a drogbáró korát pontosan senki nem tudja, mivel születésének dátumát már többször meghamisította.

A börtön előtt Joaquin Guzman a Sinaloa-kartell vezetője volt. A Forbes magazin a világ legnagyobb hatalmú gengsztereként tartja számon, vagyona egymilliárd dollárra rúg. A Sinaloa-kartell a mexikói drogháború egyik meghatározó szereplője. A kartell ellenőrzi az amerikai-mexikói határon lebonyolított kábítószer-kereskedelmet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.