Megindult a forgalom dunaújvárosi baleset helyszínén

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés, s megindult a forgalom abban a dunaújvárosi utcában, ahol egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó és egy személykocsi ütközött össze pénteken reggel - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Németh-Kész Mónika rendőr százados közölte: a balesetnek egy életveszélyes, egy súlyos és három könnyű sérültje van.

Tájékoztatása szerint a mentőautó egy perkátai hívásra a 6-os út irányába haladt a Petőfi utcában. A vele szemben közlekedő személyautó - amelynek vezetője az egyik házhoz akart bekanyarodni - nem adott elsőbbséget a mentőautónak, s a két jármű összeütközött.

A karambol következtében mindkét kocsi a menetiránya szerinti jobb oldali árokba csapódott. A személykocsi a kerekein maradt, míg a mentőautó - amelyben a sofőr és a mentőápoló utazott - a bal oldalára borult.

A személygépkocsi három utasa közül az autót vezető 74 éves férfi és az első ülésen helyet foglaló utasa kirepült a kocsiból. A sofőr súlyosan, utasa életveszélyesen sérült, a gépkocsivezető hátsó ülésen utazó felesége könnyű sérüléseket szenvedett. Ugyancsak könnyebben sérült a mentőautó vezetője és a mentőápoló is.

Az életveszélyes sérültet a helyszínre érkezett két mentőhelikopter egyike a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházba, a többieket a mentők a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.