Megható tettével példát mutatott anyai szeretetből egy póni

A brit póni több héten át kóborolt újszülött csikójával egy mocsaras vidéken, majd miután sikerült kicsinyét egy farmra elvezetnie, a kimerültségtől és a kiszáradástól nem sokkal később elpusztult.

A kanca és csikója az angliai Dartmoor környékén kószált hosszú heteken át, valószínűleg elvesztek otthonról. Mivel a póni nem találta meg a hazautat, így minden erejével azon volt, hogy újra emberek lakta vidékre vezesse kicsinyét. A hosszú út, a kevés táplálék és a szoptatás teljesen kimerítette, ezért érezhette, hogy már közeleg a vég - vélekednek a szakértők. 

A bátor póninak végül sikerült egy farmra bukkannia, majd miután végre biztonságban tudta kicsinyét, néhány órával később kimúlt - írt a megható és szomorú történetről a Daily Mail. Az állatorvosok később megállapították, hogy a kanca a kimerültség és a lesoványodás miatt pusztult el. Mivel a csikó még mindig tejen élt, emberi segítség nélkül őrá is biztosan ez a sors várt volna a vadonban.

Az elárvult kiscsikót - aki a Queenie nevet kapta - Charlotte Faulkner, a dartmoori állatmenhely vezetője vette magához. A most öt hónapos lovacska ugyan még mindig soványabb, mint kellene lennie, de ezenkívül teljesen egészséges.

"Queenie-nek saját kis karámja van, a közelben egy hozzá hasonló kiscsikóval. Ha valamiért egyedül érzi magát és figyelemre vágyik, panaszosan sírni kezd" - mesélte Charlotte.

Dartmoorban körülbelül 1500 póni él, amiket gazdáik többnyire közös legelőkön tartanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.