Meghalt az M3-ason történt baleset negyedik áldozata is

Meghalt az az 54 éves nő, aki a kedd hajnalban az M3-as autópályán balesetet szenvedő autó negyedik utasa volt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a rendőrséget a Honvédkórház értesítette; kedden ebbe az intézménybe szállították életveszélyes állapotban a nőt, aki másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

Kedd hajnalban az M3-as autópályán egy szlovák rendszámú BMW nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő Fiatban négyen utaztak, hárman közülük bennégtek a kocsiban.

Kállai Gábornak, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének csütörtöki tájékoztatása szerint a Budakörnyéki Bíróság nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a szlovák állampolgárságú, 35 éves nőt, aki a BMW-t vezetve a balesetet okozta.

A bíróság a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye miatt döntött a 30 napra szóló előzetes letartóztatás elrendelése mellett, miután elutasította az óvadékra és a házi őrizetre vonatkozó védői indítványt. A gyanúsított, illetve ügyvédje fellebbezett, a jogerős döntést néhány napon belül a Budapest Környéki Törvényszék hozza meg - tette hozzá a szóvivő.

A szakértői jelentések szerint a nő vérében 1,5 ezrelékes véralkoholszintet mutattak ki, vagyis közepesen ittas állapotban vezette a kocsiját, amikor nekiütközött a Fiatnak. Kábítószer fogyasztását sem lehet kizárni, és feltételezhető, hogy a sofőr a baleset előtt elaludt a volánnál - közölték korábban a főügyészségi és rendőrségi szóvivők.

A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint a szlovák állampolgárságú nőt kedd délután - őrizetbe vétele mellett - ittas állapotban elkövetett, több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, vallomása nem publikus.

Ahogy az korábban megírtuk, az ittasan balesetet okozó nőről időközben kiderült, hogy egy volt szlovák miniszter, a kassai Vasművet privatizáló Alexander Rezes lánya, a szlovák bulvársajtó által jól ismert Eva Varholíková Rezesová.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.