Meghalt a horrorfilmek királynője

Elhunyt Ingrid Pitt a hetvenes-nyolcvanas évek horrorfilmjeinek ikonná vált sztárja. A színésznő 73 évet élt.

A 73 esztendős színésznő kedden lett rosszul és hunyt el Londonban, amikor éppen a születésnapjára szervezett ünnepségre készült - számolt be róla a lánya. Bár Pitt gyengélkedett az utóbbi időben, halála okát nem hozták nyilvánosságra.

Doktor Zsivágótól a vámpírokig

A lengyel születésű Pitt első kisebb szerepét a Doktor zsivágóban kapta, majd ezt követte a Kémek a Sasfészekben című film, melyben Clint Eastwood és Richard Burton oldalán szerepelt. Ekkoriban fedezte fel a brit horroripar magának, s Hammer studióval kötött szerződést követően már nem volt megállás. A később már csak a "Horror Királynőjeként" emlegetett Ingrid Pritt olyan legendássá vált filmekben szerepelt, mint a Vámpírszeretők, vagy éppen a Drakula grófnő. A horror nem vált kizárólagossá - hisz szerepet vállalt az eredeti Rejtélyek szigetében, a vadlibák 2-ben, a Polipkában és Roger Moor hatodik James Bond kalandjában is, - ám mégis abban vált kultfigurává.

A színésznő nem vetette meg a rá rótt szerepet, szívesen pózolt e minőségében a nyilvánosság előtt. - Nagyszerű találkozni a rajongókkal. Azt állítják, hogy manapság sokkal szebb vagyok, mint negyed évszázada, amikor a filmjeimet forgattam. Ez persze merő hazugság, de édes - jegyezte be a tisztelői által létrehozott Pitt of Horror honlapra.

Három év a koncentrációs táborban

A lengyel zsidó családba született Pittet ötéves korában édesanyjával együtt deportálták egy náci koncentrációs táborba. A háborút túlélve Kelet-Berlinbe került, ahol beállt a Berliner Ensemble színtársulatba, amelynek Bertolt Brecht özvegye, Helene Weigel volt a művészeti igazgatója. De mivel képtelen volt megmaradni a kommunista diktatúrában, színpadi debütálásának éjjelén beleugrott a várost átszelő Spree folyóba, hogy a nyugati megszállási övezetbe meneküljön. Kis híján megfulladt, ám kimentette egy jóképű amerikai hadnagy, aki hamarosan elvette feleségül. A színésznő a rövid életű házasság után Amerikából visszatért Európába, ahol kezdetét vette színikarrierje.

Ingrid Pitt, House That Dripped Blood
Ingrid Pitt, House That Dripped Blood
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.