Meghalt a gyilkosságokat rendelő tévés

Szívrohamban elhunyt Wallace Souza egykori brazil rendőr és képviselő, akit azzal gyanúsítottak, hogy bűnügyi tévéműsorának nézettségét gyilkosságok megrendelésével próbálta növelni. Mentelmi jogának lejárta után feladta magát, halála előtt vizsgálat folyt ellene.

Meghalt egy brazíliai televíziós bűnügyi műsor vezetője, akit azzal vádoltak, hogy pusztán a nézettség növelése céljából gyilkosságokat rendelt meg. Az 51 éves Wallace Souza szívroham következtében halt meg - közölte szerdán egy Sao Pauló-i kórház szóvivője.

Wallace Souza volt rendőrt, a helyi törvényhozás tagját, a Canal Livre című kriminalisztikai műsor egykori népszerű házigazdáját összesen öt bérgyilkosság megrendelésével gyanúsította meg Amazonas állam rendőrsége.

A műsorvezető, aki ellen drogcsempészés és bűnszövetséghez való tartozás miatt is vizsgálat folyt, kitartott ártatlansága mellett, de októberben mégis feladta magát a rendőrségnek, miután lejárt a helyi törvényhozás tagjaként élvezett mentelmi joga.

A rendőrség szerint Souza halálbrigádot szervezett más drogcsempészek kivégzésére. A hatóságok szerint a megrendelt gyilkosságokkal dupla célt ért el: likvidálta a riválisait és növelte műsorának nézettségét.

Souza az 1980-as években indította az Amazonas szövetségi állambeli Manausban a népszerű bűnügyi műsort, majd az itt szerzett népszerűségét politikai karrierje építésére használta fel: háromszor választották meg a szövetségi állam törvényhozásának tagjává, miközben a műsorvezetéssel sem hagyott fel. Műsorában gyakran lehetett látni exkluzív felvételeket hátborzongató gyilkosságokról, amelyeket - mint az később kiderült - ő maga rendelt meg.

A férfi a Budd Chiari-szindróma nevű ritka betegségben szenvedett, amely vérrögképződést okoz a májban.

 

Wallaca Souza 2009-ben egy sajtótájékoztatón
Manaus, 2009. augusztus 12. Sajtóértekezletet tart 2009. augusztus 11-én a brazíliai Manausban Wallace SOUZA, egy brazil bűnügyi műsor vezetője, akit azzal vádolnak, hogy megrendelt legkevesebb négy gyilkosságot, csak hogy növelje nézettségét. (MTI/AP/A Critica, Antonio Menezes)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.