Másfél órával a felszállás után meghalt a fedélzeten

A 31 éves fiatalember Szingapúrból utazott Új-Zélandra, azonban nem élte meg a landolást. A fedélzeten, másfél órával a felszállás után meghalt. Barátnője 9 órán keresztül ült halott párja mellett.

Robert Rippingale és barátnője, Vanessa Preechakul múlt héten Szingapúrból utazott volna Új-Zélandra, hogy a fiú bemutassa végre párját a családjának, és együtt ünnepelhessék szülei 50. születésnapját.

"Az egyik pillanatban még egymás mellett ülve csókolóztunk, fogtuk egymás kezét, a másik pillanatban pedig már fuldoklott." - meséli Vanessa.

A felszállás után másfél órával felszolgálták az első adag ételt a repülőn. "Azt hittem, a filmen nevet annyira, aztán ránéztem, és láttam, hogy a szeme kigúvadt és nem tud beszélni. Az ajkai liláskékek voltak." - mondja Vanessa.

Valószínűleg a férfi torkán akadhatott egy falat, a repülőn utazó doktor elsősegélyként szívmasszázst alkalmazott tíz percen keresztül két ülésblokk közti folyosón, ám sajnos kénytelen volt megállapítani a halál beálltát. 

A landolásig még 9 órájuk volt, a holttestet egy utasok elől elzárt helyre szállították, és egy pokróccal letakarták. Miután Vanessa szeretett volna párja mellett virrasztani, 9 órán keresztül ücsörgött a halott Robert mellett.

A férfi apja, David nyilatkozott a New Zealand Herald-nak: "A rendőrség azt mondta, valamilyen étel okozta a fulladását, azonban volt egy szívproblémája, egy lyukkal a szívén született, szóval azt sem zárhatjuk ki." 

A család egyelőre várja a boncolás eredményét.

A Jetstar Asia felvette a kapcsolatot azon utasokkal, akik a halott közvetlen közelében töltötték el a hátralévő majd kilenc órát Új-Zélandig, nekik száz ausztrál dolláros kompenzációt ajánlottak fel - sajnos igen pikáns módon utazási voucherben...- olvasható az Egek Ura Blogon 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.