Meghalt Wang, Afrika utolsó jegesmedvéje

Szerdán elaltatták Wangot, a johannesburgi állatkert jegesmedvéjét. Súlyos szív- és májelégtelenségben szenvedett.

 

Wang hat hónapos korától élt az állatkertben
Wang hat hónapos korától élt az állatkertben
Siphiwe Sibeko / Reuters

Wang  csupán néhány hónappal élte túl társa, GeeBee elvesztését. GeeBee, akivel 6 hónapos koruktól fogva 28 éven át éltek együtt, januárban szívinfarktust kapott. Onnantól kezdve Wang egészségi állapota is romlásnak indult. Eleinte csak kedvetlen és étvágytalan volt, és úszni sem akart - pedig társa halála előtt ez volt a kedvenc időtöltése.

A gondozók igyekeztek jobb kedvre deríteni Wangot. Időről időre különleges finomságokkal és új játékokkal lepték meg őt. A jegesmedvét több cég is ajándékokkal halmozta el, az egyik még egy hógépet is felajánlott, hátha a hópelyhek felvidítják az állatot, ám mivel Wang kicsi kora óta meleg éghajlaton élt, ezt az állatkert udvariasan visszautasította, tartva attól, hogy a hirtelen változás megviselheti a szervezetét - írja a CNN.

A johannesburgi állatkert elmondta, hogy a két állat így is szép kort ért meg, mert a természetben meglehetősen ritka a 20 évesnél idősebb jegesmedve. De nem csak ezt a rekordot tudhatták magukénak. Wanggal Afrika utolsó jegesmedvéje halt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.